وظایف دفتر اطلاعات مالیاتی
چهت انجام امور مالیاتی خود به صورت الکترونیکی و استعلام های لازم به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کنید ( کلیک کنید ) در این مقاله به شرح وظایف دفتر اطلاعات مالیاتی میپردازیم. بدون شک تمام کسانی که با چاپ فاکتور رسمی داد و ستدهای خود را دنبال میکنند با دختر اطلاعات مالیاتی سر و کار دارند . اما وقتی به ابنی مراکز رجوع میکنند با اموری که این دفاتر انجام میدهند آشنایی لازم را ندارند . بازرگانی مهران شما عزیزان را با اطلاعات مفیدی درباره وظایف دفتر اطلاعات مالیاتی همراه میکند . همراه ما باشید
چاپ و صدور فاکتور رسمی در 2 ساعت
وظایف دفتر اطلاعات مالیاتی به چند بخش تقسیم میشوند؟
وظایف این دفتر به چند دسته تقسیم میشوند و در زیرمجموعه آنها انجام میشوند از قبیل ثبت نام، کدها، واحدیابی، خدمتهای مالیاتی، تامین و تدوین فرمها، ارزش گذاری مالیاتی و مشخص کردن ضریبهای مالیاتی.
این دفتر از طریق کد پستی و اطلاعات دیگر سیاستگذاری میکند و پس از تنظیم اهداف، عملیات بررسی بر واحدیابی و مشخص کردن مودیان را در تمام کشور انجام میدهد.
دفتر اطلاعات مالیاتی با کمک واحدهای مربوطه در ستاد و بخشهای اجرایی، سیستم اطلاعات مودیان را سرو سامان میدهد و گزارشهای مدیریتی را به روئسای مربوطه عرضه میکند و همچنین عملکرد واحدهای اجرایی را بررسی و مدیریت میکند تا ببیند اقدام به سیاستها و شیوههای ابلاغ شده دربارهی شناسایی و ثبت نام و ارزشیابی دورهای آنها چگونه صورت میگیرد.
یکی دیگر از وظایف دفتر اطلاعات مالیاتی این است که در مورد نحوه استفاده انواع کدها و چگونگی استفاده از اطلاعات مربوطه و بررسی چگونگی پیاده سازی آنها در دستگاههای گوناگون برنامه ریزی میکند.
دفتر اطلاعات مالیاتی چه قوانینی را وضع میکند؟
این دفتر قوانینی را در مورد ایجاد کد هویت مودیان و اینکه چطور در معاملههای اقتصادی از آن استفاده کنند وضع کرده است. در ادامه نیز به چند قانون تعیین شده این دفتر خواهیم پرداخت.
- وضع قوانین در مورد شماره اقتصادی و شماره پرونده و اینکه چگونه صادر شوند و مورد استفاده قرار بگیرند.
- تعیین قوانین و شرح وظایف مرتبط با امحاء پرونده مالیاتی و گرفتن آمارهای مربوطه.
- وضع قوانین و بررسی اینکه پروندههای الکترونیکی و فیزیکی چگونه تشکیل میشوند.
مشخص کردن ضریبهای مالیاتی
یکی از وظایف دفتر اطلاعات مالیاتی گردآوری اطلاعات و شاخصهای اقتصادی لازم و همچنین شاخصهایی که به فعالیت بخشهای اقتصادی تولیدی و خدماتی مربوط میشوند میباشد.
این دفتر آمار و اطلاعاتی که به فعالیتهای اقتصادی مربوط میشود را نظارت و پس از پردازش آنها را مورد آنالیز قرار میدهد. و همچنین به آماده سازی موارد لازم برای شکل گرفتن جلسههای کمیسیون مشخص کننده ضرایب مالیاتی، برپایی جلسهها و تامین و تدوین مصوبات این کمیسیون میپردازد. و اهداف کمیسیونهای مشخص کننده ضرایب مالیاتی استانها را گرفته و بررسی میکند و نتایج به دست آمده را به ادارههای کل امور مالیاتی مربوطه ارائه میدهد.
انجام خدمات مالیاتی
این دفتر به بررسی و ارائه نظر در مورد نصابهای مالیاتی و جدولهای استهلاکات مالیاتی پرداخته و توصیههای مورد نیاز را عرضه میکند. پرسشها، ابهامات و استعلامها از جاهای گوناگون دربارهی تعیین ضرایب، ارزش گذاری و موارد دیگر مرتبط در زمینههای کاری مربوطه را چک میکند و پاسخهای مورد نیاز را ارائه میدهد.
و همچنین با کمک دیگر بخشهای مرتبط سازمان بخشنامههای مالیاتی را به شکل مکتوب و مکانیزه تدوین و تنظیم میکند.
همانطور که میدانید وظایف دفتر اطلاعات مالیاتی بسیار زیاد است و برخی از آنها را بررسی کردیم اما به چند وظیفه دیگر این دفتر نیز اشاره میکنیم.
- تامین نرمافزارهای مورد نیاز برای اینکه امکان دسترسی به اطلاعات مورد نیاز راحت و بسیار سریع باشد تا بتوان در برابر پولشویی ظوابط مرتبط را اجرا کرد و همچنین امکان تشخیص سیستمی معاملههای دارای شبهه را ایجاد کرد.
- با هماهنگی دفتر آموزش، تعیین و انجام آموزشهای عمومی برای تمام کارمندان سازمان و آموزش دستورالعملهای تخصصی به کارمندان زمینههای تخصصی.
- آماده سازی سامانه الکترونیکی جهت عرضه خدمتهای الکترونیکی برای ثبت، ذخیره و آماده کردن گزارش از عملیات مودیان.
دربارهی سازمان امور مالیاتی کشور
جهت ارتباط مستقیم و دریافت خدمات الکترونیکی مالیاتی میتوانید به سایت امور مالیاتی کشور مراجعه کنید بازرگانی مهران در راستای چاپ و صدور فاکتور رسمی به شما عزیزان مشاوره کاربردی از امور مالیاتی و فاکتور دارایی و کلیه امور مربوط به سازمان امور مالیاتی کشور میدهد . در این نوشته اطلاعاتی دربارهی سازمان امور مالیاتی کشور در اختیار شما میگذاریم. این مجموعه که عنوان آن در زبان انگلیسی (Iranian National Tax Administration) میباشد در زیرمجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دارد. از وظایف مهم این سازمان میتوان به تصحیح و تحول سیستم مالیاتی و مکانیزه کردن سیستم مالیاتی کشور و همچنین انجام مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد. این مجموعه در میان سازمانهای دولتی ایران توانسته درآمد بسیار زیادی را کسب کند و از این حیث جزو برترینها به حساب میآید. این سازمان از سال 94 تا الان با رد شدن از شرکت ملی نفت توانسته به نخستین واریز کننده به صندوق کشور تبدیل شود. با بازرگانی مهران همراه باشید با اطلاعات بیشتر
تاریخچه سازمان امور مالیاتی
حال میخواهیم تاریخچهای درباره سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهیم. در اقدام به ماده 59 ضابطه برنامه سوم بهبود اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، در سال 1381 سازمان امور مالیاتی کشور با هدف توسعه عملکرد نظام مالیاتی و از بین بردن سدهای سازمانی که وجود دارند و نیز تمرکز همهی امور مربوط به گرفتن مالیات در یک سازمان واحد، به شکل یک موسسه دولتی و با نظارت وزیر امور اقتصادی و دارایی تاسیس شد.
پس از تاسیس سازمان امور مالیاتی کشور، همهی افراد، وظیفهها، اختیارات، امکانات و ابزارهای موجود وزارت امور اقتصادی و دارایی درون معاونت امور مالیاتی و حوزهها و بخشهای مالیاتی، به این مجموعه داده شد.
جناب عیسی شهسوار خجسته به عنوان نخستین رئیس کل این مجموعه برگزیده شد و تا سال 1383 این وظیفه را بر گردن داشت. جناب غلامرضا حیدری کرد زنگه پس از ایشان این مسئولیت را تا سال 84 به عهده داشت. در ادامه بین سالهای 84 تا 88 جناب علی اکبر عرب مازار و سپس بین سالهای 88 تا 94 جناب علی عسکری و از آذرماه 94 به بعد این جایگاه در اختیار جناب سید کمال تقوی نژاد بود و از انتهای بهمن سال 97 تا میانههای خرداد 98 هم جناب محمد قاسم پناهی سرپرستی این مجموعه را در اختیار گرفت.
سازمان امور مالیاتی چه وظایفی به عهده دارد؟
اگر بخواهیم وظایفی درباره سازمان امور مالیاتی کشور شرح دهیم باید بگوییم این مجموعه وظیفه دارد پس از تصویب ماده 24، مبنا و تشکیلات لازم خود را با استفاده از وزیر امور اقتصادی و دارایی به رئیس جمهور کشور توصیه نماید. این سازمان قادر است در ساخت مبناهای استانی، متناسب با نیروی اقتصادی هر استان (منطقه) و با رعایت نکردن سطح تقسیمات کشوری دست به اقدام بزند. بعد از اینکه رئیس جمهور این تشکیلاتی که توصیه شده را تایید کند آنها میتوانند اجرا شوند. در ادامه به برخی از وظایف این سازمان میپردازیم.
- مطالعه، تحقیق، چک کردن و تشخیص سدهایی که مانع ایجاد نظام مالیاتی هوشمند میشوند و تعیین برنامه برای از بین بردن آنها
- بیان و عرضه توصیههای لازم در حوزه همهی امور مربوط به اجرای قوانین مالیات بر ارزش افزوده، مالیاتهای مستقیم، ضابطه پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان و حکمهای مالیاتی مقررات دیگر موضوعه.
- بیان و عرضه توصیههای لازم دربارهی تدوین سیاستها و خط مشیهای مالیاتی برای اقدام به وظیفههای قانونی مربوط.
- وضع تدبیرهای اجرایی جهت گرفتن مالیات در کشور و بررسی درست اجرا شدن برنامههای تصویب شده.