قانون مالیات مستقیم
یکی از موضوعات مربوط به مالیات، قانون مالیات مستقیم میباشد که برخی آن را نمیشناسند یا با جزئیات آن آشنا نیستند. در این نوشته قصد داریم به توضیح این موضوع و موارد مربوط به آن بپردازیم. در میان بخشهای گوناگون مالیات ستانی، تعریف واقعی مالیات مستقیم یکسان نیست؛ با این وجود برای توضیح کلی آن باید بگوییم مالیاتی میباشد که به استناد قانون، از درآمد فرد حقیقی یا کمپانیها گرفته میشود و با مالیاتی که بر استفاده از محصولات و خدمات (مالیات غیرمستقیم) وضع میشود فرق میکند. صدور و فروش فاکتور رسمی را با بازرگانی مهران تجربه کنید تا از یک فاکتور فروش قانونی برخوردار شوید همچنین همراه ما باشید در ادامه با اطلاعات کاربردی از قانونی مالیات مستقیم
هزینه صدور فاکتور رسمی در تهران
قانون مالیاتهای مستقیم
برای اولین دفعه در ایران، قانون مالیات در قانون اساسی مشروطه تثبیت شد. در تاریخ 28 اسفند ماه 1345، اصلی ترین و کامل ترین قانون مالیاتهای مستقیم کشور تصویب شده است و تاکنون به دفعات تصحیح گردیده است که آخرین اصلاحیه در سال 1394 انجام شده است.
تدوین ضابطه مالیاتها و صورت گرفتن آن به دو دلیل اهمیت دارد. اول اینکه تاثیر زیادی در تهیه منابع مالی دولت را به دنبال دارد و دوم اینکه در تنظیم کارهای اقتصادی کشور نقش دارد؛ پس ضوابط مالیاتی باید به گونهای باشند که هم به وجود آمدن درآمدهایی برای دولت را تضمین کنند هم باعث رشد و پیشرفت اقتصادی کشور شوند. موضوعات دیگری که باید آرمانهای ضوابط مالیاتی باشند، بهبودعدالت اجتماعی و پخش منصفانه درآمد و ثروت در جامعه میباشد.
مالیات مستقیم به نامهای دیگری مانند مالیات بر درآمد یا مالیات عملکرد هم معروف میباشد. قانون مالیات مستقیم برای وقتی است که مالیاتی با توجه به دارایی یک فرد مشخص میشود و این مالیات از درآمد و دارایی اشخاص به شکل مستقیم اخذ میشود. مالیاتهای مستقیم بدون هیچ واسطهای برای اشخاص، ادارات و موسسهها مشخص میشوند و سازمان امور مالیاتی آنها را میگیرد. به عنوان نمونه در صورتی که شما برای یک کمپانی دولتی کار کنید و یکی از کارکنان آنجا باشید، این مالیات از دستمزد ماهیانه شما کم میشود.
چند نوع مالیات مستقیم وجود دارد؟
برای شناخت انواع مالیات مستقیم باید بگوییم یکی از معمول ترین مالیاتهای مستقیم، مالیات بر درآمد میباشد که از درآمد افراد کم میشود. مالیات بر درآمد نیز خودش پنج نوع دارد؛ مالیات بر درآمد حقوق، کسب و کارها، افراد حقوقی، ملکها و اتفاقی.
دومین نوع مالیاتهای مستقیم مالیات بر دارایی میباشد. این نوع مالیات به نام مالیات بر ثروت هم معروف است. بر اساس ضابطه مالیاتهای مستقیم که در سال 1366 تصویب گردیده است، مالیات بر ثروت یا دارایی خودش از پنج نوع برخوردار میباشد؛ مالیات بر زمینهای بایر، ارث، تمبر، مالیات هر سال ملکها، مالیات املاک مسکونی بدون ساکنین.
آنچه در مالیات های مستقیم اهمیت دارد :
در کشور ما در رابطه با ضابطه مالیاتهای مستقیم مواردی هستند که بهتر است به آنها دقت کنیم.
- بر اساس ماده 145 ضابطه مالیاتهای مستقیم، مالیات سود سپردههای داخل بانک و اوراق مشارکت را شامل نمیشود.
- میزان مالیات در کشور ما در مقایسه با سایر کشورهای دنیا کمتر میباشد.
- مالیاتی که از درآمد اشخاص حقیقی میباشد به شکل پایههای جداگانه اخذ میشود.
- یک قانون مالیات مستقیم دیگر وجود دارد (ماده 85) که بیان میکند میزان مالیاتی که برای حقوق وجود دارد در مقایسه با انواع مالیاتهای بر درآمد پایین تر میباشد.