مقالات فاکتور

مالیات فصلی چیست ؟

مالیات فصلی
مالیات فصلی

مالیات فصلی چیست؟

یکی از عبارت‌های جدید در مالیات ایران که ممکن است برای ما نا آشنا باشد مالیات فصلی است که هم‌اکنون می‌خواهیم در این نوشته بررسی کنیم مالیات فصلی چیست. شرکت بازرگانی مهران ارائه کننده خدمات  صدور و فروش فاکتور رسمی شما عزیزان را با اطلاعات مفید و کاربردی ای مالیات فصلی و هر آنچه که باید درباره این نوع مالیات بدانید آگاه میسازد . در ادامه همراه ما باشید با :

  • منظور از صورت معاملات فصلی
  • تحویل گزارشات فصلی معاملات
  • ماده 169 معاملات فصلی چیست
  • عدم ارائه به موقع صورت معاملات  و پرداخت مالیات فصلی

فروش فاکتور رسمی با بهترین قیمت

منظور از صورت معاملات فصلی چیست؟

یکی از روش‌هایی که به پروسه ارزیابی مالیات سرعت می‌بخشد و شفافیت و دقت را در آن بالا می‌برد گرفتن صورت‌حساب معاملات در دوره‌های زمانی کوتاه می‌باشد. این شیوه به اسم مالیات فصلی معروف است و در کشور ما چند سال می‌باشد که با عنوان صورت معاملات فصلی به شکل قانونی انجام می‌شود. در این شیوه، صاحبان بیزینس‌ها به شکل فصلی لیست معاملات شان را به اداره امور مالیاتی ارائه می‌دهند.

همه‌ی معامله‌هایی (خرید و فروش) که توسط مودی (حقوقی و حقیقی) در مدت زمان مشخص صورت می‌گیرد معاملات فصلی نام دارند. در واقع همان‌طور که از اسم آن مشخص است، این دوره زمانی مشخص به شکل سه ماهه است و شروع هر فصل سال، شروع دوره سه ماهه می‌باشد. مودی در این دوره‌های سه ماهه لیست همه‌ی معاملات خود را همراه با مشخصات فردی که با او مبادله صورت گرفته و سایر اطلاعات لازم، به اداره امور مالیاتی تحویل می‌دهد.

تحویل گزارش فصلی معاملات شامل چه کسانی می‌شود؟

بر اساس ماده 169 ضابطه مالیات‌های مستقیم، دو دسته از کسب و کارها باید گزارش معاملات فصلی خود را تحویل دهند. این دو دسته به کسب و کارهای بند الف و ب تقسیم می‌شوند. فعالیت‌های بند الف کسانی می‌باشند که بر اساس قانون موظف به ثبت مبادله‌های خود در دفتر روزنامه و دفتر کل می‌باشند و فعالیت‌های بند ب نیز ادارات، کمپانی‌ها و کسانی می‌باشند که موظف به ثبت مبادله‌های (خرید و فروش‌های) خود در دفتر درآمد و هزینه هستند و باید گزارش‌های فصلی دقیق آن را داشته باشند.

در ادامه مقاله مالیات فصلی چیست به کسب و کارهای بند الف و ب می‌پردازیم.

فعالیت‌های بند الف ماده 169

بعضی از این کسب و کارها که در بند الف قرار دارند شامل: افراد وارد و صادر کننده محصول، تمام اشخاصی که دارای کارت بازرگانی هستند، صاحبان کارخانه‌ و کمپانی‌های سازنده که به خاطر انجام کار ساخت و تولید جواز و پروانه کسب دریافت کرده اند، کسانی که امتیاز استخراج از معادن را به دست آورده اند، زایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها، تمام کمپانی‌های خدماتی و حسابداری و حسابرسی، و آسایشگاه‌ها و درمانگاه‌ها و مدرسه‌ها می‌شوند که موظف به ارائه صورت مبادله‌های فصلی (گزارش معامله‌های سه ماهه) شان می‌باشند.

فعالیت‌های بند ب ماده 169

کسب و کارهایی که در بند ب قرار دارند شامل: کسانی که دارای کارگاه‌های صنعتی هستند، اشخاصی که به فعالیت دلالی می‌پردازند، افرادی که مشاور و وکیل دادگستری هستند، فروشندگان طلا و جواهر، کسانی که به مبادله آهن می‌پردازند می‌شوند که موظف به ارائه مستندات لازم تا موعد مقرر می‌باشند.

عدم ارائه صورت معاملات فصلی به موقع

حال که فهمیدید مالیات فصلی چیست و شامل چه افراد و مشاغلی می‌شود باید بدانید اگر به موقع صورت معاملات فصلی را ارائه ندهید و یا کلا آن‌ها را نفرستید چه اتفاقی می‌افتد.

بر اساس ماده 169 ضابطه مالیات‌های مستقیم، ارائه ندادن صورت معاملات فصلی جریمه‌هایی را به دنبال دارد.

  • در صورتی که فردی این خلاف را مرتکب شود (عدم ارسال صورت معاملات فصلی) و نیز کد اقتصادی نفرستد و یا از کد اقتصادی فردی دیگر استفاده کند و همچنین کد اقتصادی خود را به فردی دیگر بدهد به میزان یک دهم از مبلغ معامله صورت گرفته جریمه خواهد شد.
  • مورد دیگر در رابطه با این موضوع نفرستادن مدارک به موقع و ارسال آن پس از موعد مقرر می‌باشد که موجب می‌شود یک درصد از مبلغ معامله‌ای که مدارک آن به موقع ارائه نشده به عنوان جریمه پرداخت شود.
چرا فاکتور رسمی بهتر است  ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *