مقالات فاکتور

انواع حسابرسی

انواع حسابرسی
انواع حسابرسی

انواع حسابرسی

بدون شک در یک سازمان بدون ارزیابی اسناد مالی امکان بروز اشتباه و تقلب وجود دارد به همین منظور برای داشتن یک اقتصاد سالم استفاده از حسابرسی امری مهم تلقی می شود به طور خیلی ساده می توان گفت که حسابرسی یعنی اینکه اسناد , صورت ها و فعالیت های مالی یک شرکت مورد ارزیابی قرار بگیرد و در انتها نتایج صحت سنجی به شکل گزارش های استاندارد ارائه گردد حسابرس نیز فردی است که در زمینه حسابداری , ریاضات و نیز فناوری اطلاعات دانش و آگهی کافی داشته باشد در ادامه به انواع حسابرسی و هدف از آن بیشتر اشاره می کنیم . بازرگانی امین ارائه کننده خدمات صدور آنلاین فاکتور رسمی با فاکتور فروش رسمی کاملا قانونی در خدمت شماست . جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :

  • هدف و خدمات حسابرس
  • حسابرس چه کسی است ؟
  • انواع حسابرسی
  • انواع حسابرس
  • انواع گزارش حسابرسی

صدور آنلاین فاکتور فروش رسمی

هدف و خدمات حسابرس

هدف از حسابرسی از گذشته های دور تا کنون کشف تقلب و کارهای غیر قانونی بوده است همچنین هدف از حسابرس مشخص شدن این موضوع است که آیا اطلاعات ثبت شده در گزارش مالی وضعیت شرکت را در تاریخ مشخصی نشان می دهد یا نه , یک حسابرس باید حین بررسی گزارش مالیاز استانداردهای حسابرسی و قوانینی که توسط نهاد دولتی مشخص شده پیروی نماید فرد حسابرس در انتهای کار خود گزارش حسابرسی را می نویسد و توضیح می دهد که چه کارهایی صورت گرفته و مطابق با آنها نظرات خود را بیان می کند هر چند که اظهار نظر وی موجب اعتبار صورت های مالی می گردد اما نمی تواند در حکم تضمین ادامه فعالیت مورد رسیدگی کارایی داشته باشد .

حسابرس چه کسی است ؟

فردی که در رشته حسابداری تحصیل کرده و به صورت تخصصی در شاخه حسابرسی دانش کافی داشته باشد ؛ به استانداردهای حسابداری تسلط داشته باشد و نیز از سازمانی مشخص گواهینامه صلاحیت دریافت کرده باشد در صورت تخلف حسابرس گواهینامه صلاحیت وی نیز باطل می شود .

انواع حسابرسی

حسابرسی صورت های مالی :

از انواع حسابرسی که اصلی ترین نوع حسابرسی نیز بوده حسابرسی صورت های مالی است یعنی به ادعاهای مطرح شده اعتبار دادن و اظهار نظر قطعی در خصوص مطابقت یا عدم مطابقت آنها با اصول حسابداری .در این نوع صورت های مالی از تمام جوانب به ویژه مطابقت با استانداردهای حسابرسی بررسی می شود .

حسابرسی رعایتی :

یعنی سنجیدن میزان رعایت سیاست ها , قوانین دولتی و کنترل های داخلی توسط شرکت می باشد .در این نوع میزان رعایت اصول و قوانین شرکت در زمینه مالی بررسی می گردد .

حسابرسی عملیاتی :

از انواع حسابرسی حسابرسی عملیاتی است در این نوع از طرف حسابدار پیشنهاداتی به منظور اثر بخشی و سود آوری مالی شرکت مطرح می شود و طی گزارشی به مدیر به همراه پیشنهادهای اصلاحی خود حسابرس ارائه می شود .

حسابرسی قانونی :

در صورتی که بین شرکا اختلافات مالی ( مانند ضررهای اقتصادی , اختلافات بین سهامداران و یا تقلب کارکنان ) پیش آید از این نوع حسابرسی استفاده می شود ، می توان گفت که این نوع شبیه به نهادهای حل اختلاف عمل می کند .

انواع حسابرس

حسابرس داخلی :

افرادی که در پست حسابرسی داخلی فعالیت دارند کارمند واحد رسیدگی بوده که گزارشات هفتگی , ماهیانه و سالیانه خود را به هیئت مدیره ارائه می دهد اهداف این نوع حسابداری راستی آزمایی بخش مالی شرکت می باشد .

حسابرس مستقل :

حسابرس مستقل در مؤسسات بازرسی فعالیت می کند وی ارتباط مادی و معنوی با شرکت نداشته و در ازای انجام وظیفه حق الزحمه میگیردگزارشات وی به مجمع عمومی سهام ارائه شده و اعتبار صورت های مالی را بهبود می بخشد . مهم ترین وظیفه حسابرس مستقل شامل , مهار گردش های مالی حساب های بانکی سازمان , رسیدگی به عملیات مرتبط با بودجه و هزینه های سازمان و مهار فرآیند انبارگردانی و بررسی دقیق اسناد به همراه ورود و خروج اقلام انبار .

حسابرس دولتی :

وی برای مؤسسات دولتی فعالیت می کند و بررسی معاملات مؤسسه دولتی را انجام می دهد تا در مواردی از جمله تطبیق دادن فعالیت های مالی و اقتصادی با اصول حسابداری , سنجیدن میزان کفایت روش های عملی و سنجیدن میزان کارایی و استفاده صحیح از منابع انسانی و مالی و حرکت صحیح به سوی اهداف سازمانی اظهار نظر نماید

انواع گزارش حسابرسی

گزارش مقبول :

نوع گزارش مقبول برای زمانی بوده که صورت های مالی مطابق اصول پذیرفته شده حسابداری شامل افشای کافی با استفاده از مبنای یکنواخت با دوره قبل ارائه شده است .

گزارش مشروط :

چنانچه آثاری از موارد انحراف از استانداردهای حسابداری و محدودیت در رسیدگی بر صورت های مالی اساسی با اهمیت بوده اما اساسی نباشد این نوع اظهار نظر حسابرس مشروط می باشد .

گزارش مردود :

در صورتی که مواردی از استانداردهای حسابداری دارای اثرات اساسی بر صورت های مالی مورد رسیدگی باشد اظهار نظر فرد حسابرس مردود است

فرق حسابرسی و حسابداری چیست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *