مقالات فاکتور

پولشویی چیست ؟

پولشویی چیست
پولشویی چیست

پولشویی چیست ؟

مفهوم شست و شو یعنی تمیزی و پاکیزگی اما پولشویی نوعی عمل زشت و ناپسند بوده که مفهوم پالکی را نمی رساند و این نوع شست و شو خلاف قانون برشمرده شده است اما مفهوم واقعی آن چیست ؟ در این عمل یعنی در آمدهای به وجود آمده از فعالیت های غیر مجاز و غیر قانونی در چرخه سالم اقتصاد وارد شود و در ظاهر این اموال از راه های اقتصادی قانونی کسب گردد بدل می شود یعنی در چرخه اقتصادی پاک می گردد و در نتیجه منشأ اولیه پول پنهان می ماند برخی کشور ها این عمل را تحت عنوان مبهم کردن مشأ منابع مالی تعریف کرده و کشورهایی دیگر نیز فعالیتی دانسته اند که در نقطه ای از کشور مشروع و در نقطعه ای دیگر نامشروع باشد . بازرگانی امین ارائه کننده خدمات صدور فاکتور رسمی با صدور آنلاین و کاملا قانونی فاکتور فروش کالا در خدمت شماست  . جهت مشاوره با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با  :

  • تاریخچه پولشویی
  • انواع روش پولشویی ها
  • تأثیر پولشویی ها بر اقتصاد
  • قانون مبارزه با پوشویی ها

صدور آنلاین فاکتور فروش رسمی

تاریخچه پولشویی

نخستین بار عمل پولشویی در یونان باستان شکل گرفت بدین طریق که مأموران ایالتی دارایی خود را پنهان نمودند تا مقدار مالیات پرداختی را کم کنند ؛ حدود 2000 سال پیش در چین نیز تجار برای اینکه پادشاه مالشان را از آنها نگیرد اموال خود را مخفی نموده یا به دوردست می فرستادن تا در آنجا سرمایه گذاری کنند ,اما به عنوان یک جرم از سال 1980 در مورد قاچاق مواد مخدر , داروهای روان گردان مطرح شد .

انواع روش  پولشویی ها

پولشویی های درونی :

این نوع حاصل از فعالیت های مجرمانه درون یک کشور بوده که در داخل همان کشور نیز شسته می شود .

پولشویی های بیرونی :

این نوع از فعالیت های مجرمانه صورت گرفته در دیگر کشورها بوده که در خارج نیز شسته می شود .

پولشویی های مهار شونده :

این پول به دست آمده از فعالیت های غیر قانونی بوده که درون یک کشور کسب و در خارج از آن نیز شسته می شود

اختلاس چیست ؟

پولشویی های وارد شونده :

این نوع پول از فعالیت های غیر قانونی در دیگر نقاط به دست آمده و درون کشور مد نظر شسته می شود .

تأثیر پولشویی ها بر اقتصاد

عمل پولشویی در عرصه های مختلف اقتصادی و اجتماعی آثار منفی زیادی به همراه دارد که از جمله آنها می توان به خراب شدن بازارهای مالی , بی عدلی در توزیع درآمد , ثبات نداشتن روند نرخ ارز و بهره , در بخش اقتصاد کاهش شدید بهره وری و نرخ سود , خروج سرمایه به شکل غیر قانونی از کشور , کاهش درآمد دولت , تقویت شبکه مالی مجرمین و… موجب شده است تا با تصویب مقررات لازم و اجرایی کردن آن از وقوع این جرم در مؤسسات مالی پیشگیری شود و متخلف نیز به مراجع قانونی معرفی گردد .

قانون مبارزه با پولشویی ها

هیئت وزیران در جلسه 29 بهمن ماه 1399 علاوه بر موافقت با پیشنهاد وزارت امور اقتصاد و دارایی , تبصره 3 ماده 91 آیین نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی را اصلاح نمود و به موجب آن ارائه نمودن خدمات پایه به ارباب رجوع توسط افراد شامل قانون ذکر شده به شکل غیر حضوری با رعایت دستور العمل امنیتی که به تصویب شورای عالی جلوگیری از جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم می رسد می باشد .

جرم پولشویی :

مرتکبین این جرم همراه با استرداد درآمد شامل بر اصل منابع حاصل , به جزای نقدی به میزان یک چهارم درآمد حاصل از جرم محکوم شده که می بایستی به حساب درآمد عمومی نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز شود و در صورتی که عایدی های به دست آمده از جرم به مال دیگری تبدیل گردد آن مال نیز مصادره می شود کسانی هم که علاوه بر این جرم , جرم کلاهبرداری نیز مرتکب شده باشند علاوه بر این مجازات به مجازات کلاهبرداری نیز محکوم می شوند .

نزول چیست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *