عقود اذنی چیست ؟
عقود اذنی مربوط به عقودی است که در آن تعهدی وجود نداشته بلکه تحقق آن تنها در گرو اذن می باشد به صورتی که با برداشتن اذن عقد نیز باطل می شود از جمله این عقود می توان به عاریه , وکالت و ودیعه اشاره نمود این نوع عقدها در نتیجه راضی بودن طرفیت به وجود می آید و مهم ترین ویژگی ان این است که به شکل مستمر حیات خود را از اراده دو طرف عقد می گیرد بنابراین باید به صورت مدام از جانب طرفین عقد حمایت به عمل آید چرا که در صورتی که این اذن مورد حمایت دو طرف واقع نشود عقد اعتباری ندارد . بازرگانی مهران با ارائه خدمات صدور و چاپ فاکتور رسمی در خدمت شماست . با ما باشید با :
- عقود اذنی چه شرایطی دارد ؟
- انواع عقد های اذنی
- عقود جایز غیر اذنی چیست ؟
صدور فاکتور رسمی ویژه معاملات اذنی
عقود اذنی چه شرایطی دارد ؟
تحقق یافتن و ماندگاری عقود اذنی به رضایت بستگی داشته و در آن صیغه مطرح نیست به هر طریق که رضایت از آن درک شود کفایت می کند بدین ترتیب شرایطی که در صیغه عقد از جمله عربی بودن معتبر است در این عقود لازم نمی باشد .
انواع عقد های اذنی
عقد ودیعه
عقد ودیعه از انواع عقود اذنی بوده که در این نوع یک نفر مال و دارایی خود را به دیگری می سپارد به این دلیل که آن را مجانا نگهدارد شرط وقوع این عقد نیز این است که نگهدارنده مال را به رایگان نگهداشته و در قبال دریافت پول عقد دیگر ودیعه نیست به عنوان مثال می توان به نگهداری کفش در مساجد و حرم ها اشاره نمود .
عقد عاریه
عقد عاریه یکی از دو طرف به دیگری اجازه می دهد که از مال به رایگان استفاده نماید این نوع عقدی است جایز و با مرگ هر یک از طرفین نیز منحل می شود .
عقد وکالت
این نوع از عقود جایز به حساب می آید که در ان یکی از طرفین طرف دیگری را برای انجام کاری نایب خود می کند طرفی که وکالت می دهد موکل بوده و طرفی که وکالت را می پذیرد وکیل می باشد موکل برای هر کاری به غیر از لعان , سوگند , شهادت و…. به وکیل وکالت می دهد .
عقد شرکت
عقد شرکت از انواع عقود اذنی و معین می باشد برای تحقق یافتن شرکت باید دو یا چند مالک به منظور رسیدن به یگانگی در هم آمیزد یک شرکت تکامل یافته به این صورت است که در ان مالک های جزء وجود نداشته و در یک مالکیت جمعی و اشتراکی اذغام می شوند مطابق با قانون مدنی ماده 571 شرکت عبارت است از اشتراک حقوق مالکین متعدد در شیء واحدی به نحو اشاعه .
عقود جایز غیر اذنی چیست ؟
عقد جایز غیر اذنی این گونه است که هر یک از دو طرف هر زمان که بخواهد می تواند آن را فسخ کند در کشور ما عقود در دو عقد لازم و غیر لازم می باشد عقد جایز مطابق قانون قابل فسخ می باشد اما در مقابل عقد لازم قابل فسخ نیست و دو طرف ملزم به مفاد عقد می باشند خود عقود جایز به دو گروه عقود جایز اذنی و غیر اذنی تقسیم می شود چرا که سرچشمه عقود اذنی اذن می باشد و طبق قانون مدنی ماده 945 این نوع عقد با مرگ و یا حجر هر یک از دو طرف فسخ می شود .
سلام در تعریف عقد شرکت
مالکین متعدد در شیء واحدی به نحو اشاره .
اشاره نیست اشاعه هست
تشکر از شما بزرگوار . بله ممنون اصلاح شد
کلا اشتباه گفته عقد شرکت لازمه نه جایز اون اداره شرکت هست که ی عقد جایز اذنی هستش
مضاربه هم میشه به موارد بالا اضافه کرد
سپاس از شما . متن اصلاحی رو اگه میتونین بفرستین بررسی کنیم و اصلاحش کنیم
با تشکر
سلام.
ماده برای قانون مدنی رو مجدد بررسی کنید.
اشتباه نوشته شده.
بله عقد شرکت عقدی لازم هستش. فقط اذن در اداره و انتفاع در شرکت ها جایز هست.
شباهت عقد جایز اذنی و غیر اذنی در قابل فسخ بودن هردو
اما صرفا عقد جایز و اذنیه که به فوت یا حجر یکی از طرفین از بین میرود
در عقود جایز اذنی
۱:اهلیت طرفین(مطلقاً)
۲:اذنِ آذن(اذن دهنده)
حدوثا و بقاعاً ضروری است(مثل؛مضاربه، ودیعه ،عاریه، اداره شرکت ق.م