مقالات فاکتور

نزول چیست ؟

نزول چیست
نزول چیست

نزول چیست ؟

در رابطه با پول نزول باید گفت که شما مال و پولی را قرض گرفته و در قبال آن می بایستی علاوه بر میزان پول گرفته شده مبلغی اضافی بر آن پول بپردازید در دین اسلام گرفتن و دادن این پول حرام بوده و از گناهان کبیره محسوب می شود متأسفانه این پول در جامعه ما با عنوان وام فوری کم بهره باب شده است و امروزه انواع مختلفی نیز دارد  از جمله تزیل دین نزد خود مدیون , تنزیل دین نزد شخص ثالث و تنزیل دین اسناد صوری که در ادامه به شرح هر یک می پردازیم . بازرگانی امین ارائه کننده خدمات صدور فاکتور رسمی با مقاله ای درباره تعریف نزول در خدمت شماست . همراه ما باشید با  :

  • فرق پول نزول و ربا
  • مجازات تنزیل پول چیست ؟
  • انواع پول نزول
  • ربای حلال چیست ؟
  • انواع ربای حلال
  • آیا سودهای بانکی حلال است ؟

فاکتور رسمی چیست ؟

فرق پول نزول و ربا

نزول به مفهوم کم کردن ارزش پول است ؛ در اسلام ربا حرام برشمرده شده است و به مفهوم دو کالای هم جنس بوده که یکی از دیگری بیشتر است انواع مختلف ربا شامل ,ربای قرضی که شخص یا بانک به کسی این پول را به عنوان قرض الحسنه دهد و مشروط بر این باشد که فرد گیرنده هنگام پس دادن پول بیشتری بدهد از انواع دیگر ربا می توان به نوع معاملی اشاره نمود که در ان فرد دو جنس یک نوع و هم وزن را معامله نموده و جنس یک طرف این معامله اضافه تر باشد .

مجازات تنزیل پول چیست ؟

فردی که پول ربا می دهد و یا قرض گیرنده این پول است همچنین واسطه بین این دو مطابق با ماده 595 کتاب پنجم تعزیرات علاوه بر رد اضافه بر صاحب مال به 6 تا 3 سال حبس همچنین 74 ضربه شلاق به علاوه به عنوان جزای نقدی هم اندازه با مال مورد ربا محکوم می گردد .

انواع پول نزول

تنزیل دین نزد خود مدیون :

یعنی کسی کالایی را با چک یا سفته چند ماهه خریداری کرده و قبل از سررسید چک نیازمند پول خود است می تواند پیش شخص خریدار رفته و چک را با پول کمتر از آن مقدار معاوضه کند .که از نظر فقها اشکالی ندارد .

تنزیل دین شخص ثالث :

مانند مثال قبلی فرد خریدار پول نقدی کمی در ازای معاوضه با چک را قبول نکند و فروشنده برای نقدینگی چک به کسی دیگر رجوع کند و از آن شخص پول کمتری در ازای نقدینگی چک درخواست کند اکثر فقها آن را حلال اما برخی نیز مانند امام خمینی و آیت الله خامنه ای آن را حرام می دانند .

تنزیل اسناد صوری :

دراین نوع فردی چک یا سفته ای چند ماهه صادر نماید و بدون صورت گرفتن معامله چک را به کس دیگر بدهد این نوع از نظر اکثر فقها حرام بوده و تفاوتی با ربا ندارد .

ربای حلال چیست ؟

ربای یا نزول حلال یعنی پولی را به امید گرفتن پول بیشتر قرض دهی و در هنگام قرض دادن این مسأله را عنوان نکنی , اینکه مقدار پول بیشتر از اصل , در صورتی که شرط نشده باشد مباح است هر چند که کراهت دارد اما برای فرد قرض گیرنده خوب است که هنگام پس دادن پول به عنوان هدیه مقداری بر اصل پول اضافه بدهد .

انواع ربای حلال

در صورت اشاره به چند مورد از ربای حلال می توان چند مورد را نام برد ؛ به عنوان مثال ربا گرفتن مسلمان از کافری که در پناه اسلام نیست ؛ ربا گرفتن زن و شوهر دائمی از یکدیگر ؛ ربا گرفتن پدر از فرزند , به این موارد ربای حلال گفته می شود .

آیا سودهای بانکی حلال است ؟

در کشور ما ایران نحوه کار بانک ها بدین شکل است که , سپرده گذاران سپرده خود را به شکل قرار دادهای شرعی در اختیار وام گیرندگان و طرف قرارداد هستند می دهند و مطابق با ان قرار سودی به عنوان علی الحساب به شکل قطعی به سپرده گذاران پرداخت می کنند از نظر بسیاری از مراجع تقلید این امر بلامانع بوده و حلال می باشد .

اختلاس چیست ؟

پول نزول چند درصد است ؟

پول نزول یا همان پول ربا یعنی اینکه شما مال یا پولی را قرض دهید و در قبال ان از طرف مقابل درخواست می کنید که مبلغی اضافه بر ان پول را به شما بپردازد به این مبلغ که از قبل تعیین شده است پول نزول گفته می شود دادن و گرفتن این پول در دین اسلام به شدت نهی شده و از گناهان کبیره محسوب می شود بر حرام بودن ربا در دین مبین اسلام بسیار تأکید شده است اما از مهم ترین دلایل حرام بودن آن می توان به نابودی مال و اموال , کاهش فعالیت های تجاری و نیز ایجاد رکود اقتصادی اشاره نمود ؛ اما پول نزول چند درصد است ؟

  • پول نزول چند درصد است ؟
  • تفاوت پول بانکی با پول نزول
  • آیا سود پول بانک ها حلال است ؟

پول نزول چند درصد است ؟

افراد ربا خوار یا نزول خوار به بهانه دادن به قول خودشان وام فوری از فرد درخواست کننده این پول در قبال سند خودرو , موبایل و…را دریافت نموده و اقدام به دادن پول نزول می کنند اینکه پول نزول چند درصد است ؟ یا اینکه چقدر بهره را مطلبه می کنند بستگی به فرد ربا دهنده و انصاف وی دارد گاهی این پول به 5 تا 10 درصد و گاهی نیز به چهل درصد می رسد .

تفاوت پول بانکی با پول نزول

شاید این سؤال در ذهن شما پیش بیاید اینکه بانک ها نیز در قبالی وامی که پرداخت می کنند بهره میگیرند پس چرا نزول حساب نمی شود ؟ فرض کنید 20 میلیون تومان از بانک وام گرفته اید و شما با هر بار پرداخت قسط مقداری نیز از پول اصلی می پردازید مثلا اگر قسط شما 600 هزار تومان است مقداری زیادی از آن اصل پول است که پرداخته می شود اما در پول ربا یا نزول هر قسطی که شما پرداخت می کنید تنها بهره است و در انتها نیز باید اصل پول پرداخته شود . همچنین جریمه دیرکرد وام بسیار کمتر از دیرکرد واریز قسط پول ربا است به علاوه در بانک ها این پول به شکل تصاعدی با افزایش همراه نیست در حالی که پول نزول باالعکس است .

آیا سود پول بانک ها حلال است ؟

در موارد فوق در جواب این سؤال که پول نزول چند درصد است ؟ گفتیم که بستگی به فرد ربا دهنده متغیر است ؛ قانون عملیات بانکی بدون ربا که شامل 27 ماده و 4 تبصره است در 8 شهریور ماه 1362 تصویب و 10 شهریور همان سال به تأییدیه شورای نگهبان رسید و این روز تحت عنوان بانک داری اسلامی نامگذاری شد ؛ رهبر معظم انقلاب نیز معتقد هستند که معاملات بانکی که مطابق با قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی صورت میگیرد بدون اشکال می باشد و سپرده گذاری آن در بانک ها برای انجام گرفتن معاملات همچنین سود آن نیز حلال است ؛ بانک ها به سپرده های مردم بین 3 تا 20 درصد سود می دهند اما آیا با توجه به تورم صحیح است ؟ در جواب باید گفت در صورتی که مبلغ اضافی و سودی که بانک پرداخت می کند از درآمد حاصل از استفاده سپرده به وکالت از سپرده گذار همچنین یکی از عقود شرعی درست باشد ربا نبوده و سود معامله اشکال ندارد .

پیش فاکتور چیست  ؟

3 نظر در “نزول چیست ؟

  1. مهدی گفت:

    نزول جنگ با خداست….تمام

  2. حمید گفت:

    چرا داری میپیچونی….
    قانون خدا که پیچوندن نداره…
    داریم سر کی کلاه میزاریم خودمون یا خدا..
    پول سودی که بانک چه از وام گیرنده میگیره وچه ازوام دهنده میده نزوله…
    این بانک فقط یه واسطس که سر دو طرف کلاه میزاره و یه چیزی کمتر و بیشتر به طرفین میگیره ومیده.
    پول وام بانکی نجسه..

  3. Mohammad گفت:

    دوستان
    توجه ویژه کنید
    مسایل بانکی بسیار حساس و دقیقه
    اصلا به هر اضافه پرداختی نزول یا ربا نمیگن
    کما اینکه نزول با ربا هم فرق زیادی داره
    ربا بین زن و شوهر و یا پدر پسر درسته
    اسمش هم کلاه شرعی نیست

    پیرو علما باشیم و از خودمان فتوا ندهیم
    مراجع صداشون واسه گرفتن جریمه های سنگین بانکی و ثایق تضمینی بانکی مثلا از بخش تولیدی
    یا دیرکرد دراومده

    اصل دادن گرفتن وام درسته
    ما بلد نیستیم درگیر حرام میشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *