حسابداری دولتی چیست ؟
مهم ترین نقش حسابداری برای سازمان ها و کسب و کارها تأمین و ارائه اطلاعات مالی می باشد این اطلاعات برای ذینفعان و سرمایه گذاران بسیار مهم می باشد ؛ از جمله شاخه های حسابداری می توان به حسابداری دولتی اشاره نمود این نوع حسابداری بخش جدایی ناپذیر سازمان ها در امور بودجه و روند اظهارنامه های مالیاتی می باشد و هر شرکت دست کم یک حسابدار دولتی برای انجام امور نیازمند است در این نوع حسابدار دولتی اسناد مالی لا برای ارائه به دولت بررسی می کند کارهایی که این فرد انجام می دهد بازرسی حساب های مالیاتی برای صحت اطلاعات آنها تا تحقیق در رابطه با حساب های مالی سازمان های دولتی مختلف برای یافتن نشانه هایی از کارهای غیر قانونی یا بدهکاری های مالیاتی می باشد . بازرگانی مهران با خدمات صدور فاکتور رسمی قانونی در خدمت شماست . جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- اهداف حسابداری های دولتی
- اصلاحات حسابداری دولتی
- 4 تفاوت مهم حسابداری بازرگانی و دولتی
- اهمیت ثبت های حسابداری دولتی
صدور آنلاین فاکتور فروش رسمی
اهداف حسابداری های دولتی
- صورت های مالی به شکل منصفانه قابل قبول ارائه شئه باشد .
- رعایت قوانین مالی و محاسباتی
- میزان درصد تحقق اهداف از قبل تعیین شده
- حراست و استفاده درست از اموال و دارایی ها
اصلاحات حسابداری دولتی
هزینه عمرانی ( یا اعتبارات طرح های تملک دارای های سرمایه ای ):
اعتبار مجموعه عملیات و خدمات معینی بوده که مطابق با مطالعات توجیهی و فنی مشخص از طریق دستگاه های اجرایی و دولتی تعیین می گردد و در زمانی معین با اعتبار مشخص شکل میگیرد .
هزینه جاری :
به مفهوم اعتباری است که برای هزینه جاری دولت به علاوه هزینه نگهداشت سطح فعالیت های اقتصادی دولت پیش بینی می گردد .
درآمد اختصاصی :
درآمدهایی بوده که برای مصرف یا مصارف خاص در بودجه کل کشور با عنوان درامد اختصاصی صورت میگیرد و دولت موظف است تا 3 سال پس از تصویب قانون بودجه اختصاصی را حذف نماید .
درآمد عمومی :
شامل درآمدهای مؤسسات دولتی , وزارت خانه ها , مالیات , سود سهام شرکت های دولتی و…
خزانه :
سازمانی بوده که وجه دریافتی دولت در آن متمرکز است .خزانه صندوق هزینه های دولت است
تخصیص اعتبار :
مجوز استفاده از مبلغ مشخصی از اعتبار تصویب شده و تأمین اعتبار به مفهوم واریز وجه برای جرای برنامه های دولت از محل تخصیص اعتبار می باشد .
تخصیص اعتبار :
مبلغی است که برای مصرف معین برای رسیدن به اهداف و اجرای برنامه ها توسط دولت تصویب می شود .
بودجه :
برنامه های مالی دولت بوده که برای یکسال مالی تهیه می گرددو مشمول پیش بینی درآمدها و برآورد هزینه های یکسال دولت و مبنای ثبت حسابداری دولتی می باشد و مبنای اصلی ثبت حسابداری دولتی محسوب می شود .
4 تفاوت مهم حسابداری بازرگانی و دولتی
متفاوت بودن در نوع حساب , صورت مالی و معادلات حسابداری :
فعالیت های بازرگانی و دولتی با یکدیگر متفاوت بوده به این دلیل که هدف شرکت های بازرگانی کسب سود بیشتر است و گزارشات مالی سالانه آنها صورت سود و زیان , ترازنامه و صورت جریان وجوه نقد است اما گزارشات سازمان های دولتی مشمول ترازنامه حساب های مستقل , صورت مقایسه درآمدهای شناسایی شده با درآمدهای پیش بینی شده به علاوه صورت حساب درآمدها و هزینه ها می باشد .
مبانی حسابداری استفاده شده :
به دلیل گستردگی فعالیت های دولتی برای ثبت داده ها و اطلاعات مالی دوره مالی از مبانی حسابداری مختلف استفاده می شود .
تفاوت در نحوه ثبت و گزارش دارایی های ثابت :
دارایی های ثابتی که در طول دوره در حسابداری دولتی به دست می آید با عنوان هزینه در همان سالی که خرید صورت گرفته ثبت می شوند اما در حسابداری بازرگانی چنین نیست .
تفاوت از لحاظ رعایت کنترل بودجه ای :
در سازمان های دولتی الزام قانونی در بودجه بندی و نیز کنترل نمودن بودجه مطرح می باشد حسابداری های دولتی باید به گونه ای پذیرد که میزان عملکرد برنامه ها با میزان بودجه اختصاص داده شده به آنها ارزیابی گردد .
اهمیت ثبت های حسابداری دولتی
اولیت تأثیر ثبت هر نوع سندی به ویژه اسناد حسابداری ایجاد نظم و انضباط است با گذشت زمان اسناد دچار بی نظمی شده و ثبت آنها در زمان اولیه اجازه نمی دهد که این اتفاق رخ دهد به همین علت ثبت این اسناد و نگهداری آنها جلوی ضرر های احتمالی در آینده را می گیرد مهم ترین ثبت های حسابداری شامل :
- ثبت اسناد خرید و فروش و معاملات مالی
- تنظیم صورت های مالی و ارائه گزارشات صورت های مالی
- اصلاح حساب های دفتر کل
حساب های مستقل در حسابداری دولتی چیست ؟
حساب های مستقل شامل حساب مستقل عمومی , حساب مستقل وجود امانی , حساب متسقل وجوه عمرانیع حساب مسقل وجوه جاری و نیز حساب مستقل درامد اختصاصی می باشد .
مبانی حسابداری دولتی چیست ؟
مبانی این نوع حسابداری شامل , حسابداری های نقدی , تعهدی , نیمه تعهدی , تعهدی تعدیل شده و حسابداری نقدی تعدیل شده می باشد .