دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس نیاز به واردات گندم داریم
طبق گفته های دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس با در نظر گرفتن خشکسالی های صورت گرفته اخیر , کاهش کشت و عملکرد تولید گندم کشور در شرایط کنونی نیازمند واردات گندم از خارج کشور هستیم .
ذبیح الله اعظمی در پی گفت و گویی که با برخی خبرگزاری ها داشتد در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی , از بررسی آخرین وضعیت گندم و ذخایر محصولات استراتژیک خبر داد , وی در این باره گفت : درست است که اکنون وضعیت استراتژیک گندم مناسب می باشد اما برای برطرف نمودن نیازهای آینده کشور می بایستی که واردات گندم در دستور کار قرار بگیرد .
ذبیح الله اعظمی افزود : بر اساس اعلامات وزارت جهاد کشاورزی گندم خریداری شده از کشاورزان تا کنون حدود چهار میلیون و 463 هزار تن بوده است که طبق پیش بینی این مقدار نهایتا به چهار میلیون و 600 هزار تن خواهدرسید و در مقایسه با سال قبل کاهش قابل مشاهده ای دارد .
دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس خاطر نشان کرد : سال گذشته در این بازه زمانی میزان هفت و نیم میلیون تن گندم خریداری گردید که در مقایسه با میزان خرید امسال کاهش مقدار تولید و تحویل گندم را مشاهده می کنیم .
حد اقل و حد اکثر نیاز به واردات چقدر است ؟
نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد :با در نظر گرفتن کاهش گندم تحویلی به سیلوهای کشور ما مجبوریم که واردات کالا را در دستور کار قرار دهیم وی افزود حد اقل نیاز گندم کشور در شرایط کنونی 6 میلیون تن و حداکثر این میزان واردات 8 میلیون تن گندم می باشد .
بحران حمل و نقل کالای اساسی
وی ادامه داد : براساس پیش بینی کارشناسان با در نظر گرفتن حجم کالاهای اساسی با مشکل حمل و نقل روبه رو هستیم .
اعظمی وضعیت روزانه حمل کالاهای اساسی از بنادر حدود 60 الی 70 هزار تن می باشد که روزانه باید 100 هزار تن غلات و نهادهای دامی از طریق بنادر به دیگر نقاط کشور حمل گردد .
کمبود 4.5 میلیون تن علوفه در کشور
این مقام مسئول در رابطه با کمبود 4.5 میلیون تن علوفه در کشور گفت : با توجه به خشکسالی های صورت گرفته حدود 4.5 میلیون تن علوفه باید در شرایط طبیعی استفاده می کردیم که این امر موجود نیست .همچنین اشاره نمود که واردات نهادهای دامی نیاز ضروری بخش طیور و دام کشور می باشد .
نیاز به 23 میلیون تن کالای کشاورزی بخش اساسی
ذبیح الله اعظمی مجموعه تمامی کالاهای اساسی ضروری کشور را در بخش کشاورزی 23 میلیون تن کالا اعلام نمود و ارزش این کالا را 10.5 میلیون دلار رقم زد
وی خاطر نشان کرد : که سال قبل به ازای هر تن گندم 210 دلار خریداری شده که امسال این رقم 330 دلار به ازای هر تن کالاست .
اعظمی افزود : ذرت سال پیش به ازای هر تن 220 دلار بوده که امسال 386 دلار می باشد .
تخصیص 5.2 میلیارد ارز برای کالاهای اساسی تا کنون
ذبیح الله اعظمی به تخصیص 5.2 میلیارد دلار ارز برای تامین نمودن کالاهای اساسی اشاره نمود و میزان ارز مورد نیازمند تأمین کالاهای اساسی را بین 6.7 الی 8 میلیارد دلار رقم زد و برآورد نمود که این عدد به 10 میلیارد دلار نیز برسد .
همچنین ایشان گفتند : که حدود 80 درصد ارز اختصاصی به کالاهای اساسی تخصیص یافته و مابقی ارز نیز تأمین می گردد که در این راستا می توان از بانک مرکزی تشکر نمود .
انتقاد پیش بینی نکردن آینده کالاهای اساسی
اعظمی با انتقاد کردن از وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تآمین کالاهای اساسی گفت : وزارت جهاد باید در رابطه با تأمین نهاده های کشاورزی و کالهای اساسی برنامه ریزی نماید .
مشکلی در روغن خوراکی نداریم
وی در خاتمه گفت و گوی خود نیز با اشاره به روغن موجود در کشور افزود : در رابطه با تأمین روغن خوراکی مشکلی نداریم . همراه فاکتور رسمی بازرگانی امین باشید با اخبار روزانه کالا و ارز