گواهی ارزش افزوده
ممکن است تا به حال عبارت گواهی ارزش افزوده به گوشتان خورده باشد و علاقمند باشید تا دربارهی آن اطلاعاتی داشته باشید. در این نوشته به این موضوع خواهیم پرداخت. در بیش از 140 کشور در سراسر دنیا، قانون مالیات بر ارزش افزوده رایج میباشد. این مالیات نوعی مالیات بر مصرف است و در حقیقیت تعیین کننده فرق میان ارزش محصول و سرویس ارائه شده و محصول و سرویس خریداری شده در یک بازه زمانی مشخص میباشد. این مالیات یک بار توسط سازندگان اصلی و واسطهها پرداخت میشود که بعد از گرفتن پول از خریدار آن را به حساب دولت میریزند. مالیات بر ارزش افزوده همان مالیاتی است که مشتری یا همان فرد استفاده کننده برای خرید محصول میدهد و فروشنده باید این پول را به حساب دولت بریزد. مالیات بر ارزش افزوده برای همهی محصولات و خدماتی که در ازای پول داده میشود وجود دارد . بازرگانی مهران با خدمات فروش فاکتور رسمی قانونی در خدمت شماست . همراه ما باشید با اطلاعات بیشتری از گواهی ارزش افزوده
خرید و فروش فاکتور رسمی
گواهی ارزش افزوده یعنی چه؟
اگر دربارهی این عبارت چیزی نمیدانید بگذارید مثالی برای شما بزنیم تا موضوع باز شود. احتمال دارد شما نیز در زمان خرید مخصول یا سرویسی این اتفاق برایتان افتاده که پس از اینکه فروشنده صورتحساب را به شما داده است با قیمت بیشتری روبرو شدید. این مبلغ اضافه شده، مالیات بر ارزش افزوده میباشد که روی مبلغ فاکتور شما آمده است. حتی وقتی اقدام به خرید بسته اینترنتی کرده اید نیز، مبلغ افزوده شده بر روی فاکتور را مشاهده کرده اید.
این مالیات به همهی محصولات و خدماتی که در ازای مبلغی به شما ارائه میشود مربوط میباشد ولی بر اساس مقررات فقط اشخاص و شرکتهایی که مجوز مورد نیاز این کار را گرفته باشند میتوانند مبلغ گزارش ارزش افزوده را بگیرند. به این مجوز، گواهی ارزش افزوده میگویند. برای گرفتن این مجوز نیاز است تمام مراحل ثبتنام و تکمیل پرونده مالیات بر ارزش افزوده را بگذرانید.
یکی از عوامل سازنده نظام مالیاتی، گواهی ارزش افزوده میباشد. داشتن آن برای همهی واحدهای اقتصادی که به ساخت یا پخش محصول یا کالا میپردازند الزامی است. اگر این مشاغل این مجوز را نگرفته باشند، ولی مالیات بگیرند یک عمل خلاف قانون انجام داده اند.
در صورت ثبتنام ارزش افزوده به چه مدارکی نیاز است؟
ثبت نام ارزش افزوده در دو مرحله انجام میشود که در مرحله ابتدایی به کد اقتصادی، آگهی راهاندازی شرکت، یک نسخه رونوشت از مدارک افراد شرکت (کپی کارت ملی و شناسنامه)، محل دقیق جایی که پیمانکار زندگی میکند، وکالت نامه، آخرین تحولات صورت گرفته در شرکت، شماره موبایل و ثابت مدیرعامل و پیمانکار، مجوز صلاحیت یا اسم شرکت در سایت، و کد پستی پیمانکاری- کد پستی شرکت و اگر نباشد، کد پستی منزل یا محل کسب و کار نیاز است.
در ادامه مقاله گواهی ارزش افزوده به مرحله دوم ثبتنام ارزش افزوده توجه کنید. در مرحله دوم و آخر ارزش افزوده نیز به مدارک زیر نیاز است.
- اسم بانک شرکت
- شماره حساب
- اسم شعبه
- شماره تماس رئیس هیئت مدیره
- آخرین تحولات ایجاد شده
- مدرکهای آخرین افراد عضو شده در شرکت
به چه نکاتی دربارهی گواهی ارزش افزوده باید توجه کنیم؟
بخش مالیات زمان اعتبار گواهینامهها را به تشخیص خود به مدت 6 ماه یا 12 ماهه صادر میکند. باید بگوییم یکی از اصلی ترین موارد در نظام مالیات بر ارزش افزوده، دریافت گواهی کار در این حوزه مالیاتی میباشد. دقت کنید که افراد باید حواسشان به زمان اعتبار این گواهینامه باشد و اگر اعتبار آن تمام شود باید آن را تمدید کنند.
مشتریان کالا یا خدمات در زمان خرید بایستی از فروشنده گواهینامه ثبتنام را درخواست کنند و بعد از آن مالیات ارزش افزوده خرید خود را بپردازند.
اشخاصی که دارای کسب و کارهای گوناگونی هستند بابت هر کدام از فعالیتهایی که شامل مالیات بر ارزش افزوده میشود، بایستی به شکل جداگانه ثبتنام کنند.