مالیات بر ارزش افزوده چقدر برنج و حبوبات را گران می کند ؟
به گفته رئیس اتحادیه خوار و بار و آجیل فروشی اصفهان ؛ برنج های وارداتی علاوه بر اینکه بخشی از حبوبات ضروری بازار که وارداتی می باشند شامل مالیات بر ارزش افزوده نیز هستند که به میزان همین 9 درصد قدرت خرید مردم را هم کاهش می دهد .
به نقل از ایسنا مصطفی بحق در رابطه با اجرای قانون دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تعدادی کالاهای اساسی به خصوص برنج عنوان کرد : به اجرا درآمدن این قانون تنها باعث می شود که برنج با افزایش 9 درصدی در قیمت همراه باشد .
او در ادامه خاطر نشان کرد: هنگامی که برای واردات این محصول وارد کنندگان برنج ارز نیمایی را دریافت می کنند به قیمت این محصول 9% مالیات بر ارزش افزوده نیز اضافه می شود .
مصطفی بحق رئیس اتحادیه خوار و بار و آجیل فروشی اصفهان افزود : با توجه به اینکه حبوبات وارداتی هستند به این محصولات نیز مالیات بر ارزش افزوده اضافه می گردد .
وی تصریح کرد : توان خرید مردم برای برنج به همان اندازه 9% مالیات بر ارزش افزوده شامل این محصول کمتر می شود .
این مقام مسئول گفت : معمولا هر زمان که قیمت کالایی با افزایش رو به رو می شود از قدرت خرید مردم نیز به همان کاهش می یابد و در این حال مردم مجبورند که مدل خرید خود را تغییر بدهند .
مصطفی بحق در ادامه به قیمت انواع برنج در بازار اصفهان اشاره نمود و گفت : هم اکنون نرخ هر کیلو برنج ایرانی بین 45 تا 70 هزار تومان می باشد و قیمت برنج خارجی نیز در حال حاضر بین 21 تا 30 هزار تومان است .
وی ادامه داد : نزدیک به 9 درصد به برنج های وارداتی با به اجرا در آمدن قانون مالیات بر ارزش افزوده اضافه می گردد هر چند که این مالیات از وارد کننده گرفته می شود و وارد کننده نیز این مالیات را به قیمت فروش خود اضافه می کند .
رئیس اتحادیه خوار و بار و آجیل فروشی اصفهان در خصوص برخی پیش بینی ها نسبت به افزایش قیمت دوباره برنج افزود : تا اواخر سال دیگر کالای برنج با افزایش قیمت همراه نخواهد بود زیرا بازار دیگر کشش قیمت بالاتری را نمی تواند داشته باشد .
وی در ادامه به بازار حبوبات نیز افزود : هم اکنون بخشی از نخودهای تولید کننده لپه , عدس و نیز لوبیا چیتی به کشور به وارد می شوند و حبوبات نام برده نیز شامل 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده خواهند شد .
بحق در خصوص شوک روانی حذف ارز ترجیحی نیز در خاتمه گفت : نزدیک به 2 سال است که ارز ترجیحی از کالاهای اساسی حذف شده است و این محصول با ارز نیمایی وارد کشور می شود .