آیا صدور فاکتور رسمی جرم محسوب میشود ؟
فاکتور رسمی فاکتوری است که مطابق با قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم شده و نیز مورد تأیید اداره دارایی باشد اما فاکتورهایی غیر رسمی تنها برای اطلاع مشتریان تهیه شده و استانداردهای مورد تأیید اداره دارایی را ندارد همین دلیل نیز موجب می شود تا امکان ارائه فاکتورهای غیر رسمی به وزارت دارایی وجود نداشته باشد فاکتور غیر رسمی به دلیل آسیب های زیانباری که به بار می آورد و آثار سوئی که در جامعه دارد استفاده از آن جرم تلقی می شود در ادامه به جرایم فاکتور غیر رسمی می پردازیم .
- فاکتور رسمی و غیر رسمی چیست ؟
- تفاوت بین فاکتور رسمی و صوری
- جرایم فاکتور غیر رسمی
- فاکتور رسمی و غیر رسمی چیست ؟
- نحوه صدور فاکتور رسمی
قیمت صدور فاکتور رسمی
فاکتور رسمی :
فاکتور رسمی برای بنگاه های اقتصادی کوچک و بزرگ که شامل نظام مالیات بر ارزش افزوده می باشند امری اجباری است مهم ترین ویژگی های فاکتورهای رسمی شماره سریال با رنگ قرمز و چاپ دیجیتال , دارای اطلاعات خریدار و فروشنده , دارای تخفیفات کالا , شرایط مازاد فروش و نحوه انجام مالیات , مالیات و عوارض و نیز دارای امضا و مهر است .
فاکتور صوری :
فاکتور صوری امری کاملا غیر قانونی بوده و استفاده از آن جرم تلقی می شود با این حال سازمان امور مالیاتی قادر به تشخیص فاکتورهای غیر رسمی از رسمی با مواردی مانند بررسی فروشندگان کالا , خدمات واقعی یا صوری بودن شرکت ها , صحت شناسه ملی , تناسب بین کالا و خدمات و مستند پرداخت های صورت گرفته مانند چک های بانکی و….می باشند .
تفاوت بین فاکتور رسمی و صوری
برای تشخیص دادن فاکتور رسمی و صوری می توان به فرمت و اطلاعات ثبت شده در آن توجه کرد فاکتورهای رسمی مطابق با استانداردهای سازمان امور اقتصاد و دارایی می باشد و نوع صوری این برگه تنها جنبه اطلاع رسانی برای خریدار داشته و فاقد از استانداردهای لازم است فاکتور صوری برای مشتریانی بوده که خرید شخصی انجام می دهند اما نوع فاکتورهای رسمی برای شرکت های بزرگ با خریدهای کلان در راستای عرضه در بازار است تفاوت دیگر اطلاعات درج شده در آن بوده که در نوع رسمی اطلاعات کامل طرفین معامله , کالا و خدمات صورت گرفته و همچنین عوارض و مالیات درج می گردد اما در نوع صوری این برگه نیازی به ثبت ریز اطلاعات نیست .در اصلاحیه قانون مالیات مستقیم جرایم فاکتور غیر رسمی قید شده است .
جرایم فاکتور غیر رسمی
جرایم فاکتور غیر رسمی چیست ؟ در اصلاحیه جدید قانون مالیات مستقیم تمامی موارد جاعلانه مانند تنظیم دفاتر , اسناد خلاف واقع و نیز همکاری در ارتکاب این اعمال مطابق با ماده 274 قانون مالیاتی مستقیم مجازات های قانونی را اعم از پرداخت جریمه , حبس و…. در پی خواهد داشت در اصلاحیه قانون مالیات ها در ماده 169 جرایمی برای متخلفین صورت گرفته شده است طبق این ماده صادر نکردن صورت حساب یا عدم درج شماره اقتصادی خود برای دیگران و همچنین استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود شامل جریمه ای معادل 2 درصد مبلغ مورد معامله می باشد همچنین ارائه ندادن فهرست معاملات صورت گرفته به سازمان امور مالیاتی کشور توسط روش هایی که تعیین می گردد شامل جریمه ای معادل 1 درصد معاملاتی است که فهرست آن صورت نگرفته است .
نحوه صدور فاکتور رسمی
توسط نرم افزارهای حسابداری صدور انواع فاکتور رسمی کار آسانی است و توسط نرم افزارهای حسابداری می توان به طور اتوماتیک فاکتورهای رسمی را چاپ نمود از طریق نرم افزارهای حسابداری می توان انواع فاکتورهای رسمی , پیش فاکتور , فاکتورهای شخصی , فاکتورهای فروشگاهی را صادر نمود .