پیش بینی رئیس سابق کانون صرافان از نرخ ارز در نیمه دوم سال / دلار 35 هزار تومانی در راه است
وضعیت بازار ارز را رئیس سابق کانون صرافان در نیمه دوم سال جاری پیش بینی نمود .
به نقل از خبر گزاری خبر آنلاین اصغر سمیعی در رابطه با روند آینده بازار می گوید : زمانی که می گوییم اوضاع بازار چطور است و در دولت سیزدهم چگونه می شود ؟ باید بگویم که بنده علم غیب ندارم اما فعلا همانگونه که مشاهده می کنید توسط بانک مرکزی ارز به قیمت های متفاوت از 4200 تومان برای کالاهای اساسی گرفته تا ارز نیمایی تقریبا 24 هزار تومان عرضه می شود همچنین ارز آزاد نزدیک به 24 هزار تومان در حال داد و ستد می باشد .
سمیعی ادامه داد : زمانی که می گوییم پیش بینی آینده چگونه است باید اینگونه جواب داد تا هنگامی که سیاست های دولت اقتضا نکند بانک مرکزی نیز به همین روند ادامه می دهد مگر اینکه تصمیم دیگری توسط تیم اقتصادی دولت گرفته شود .
وی افزود : در صورتی که بخواهیم بدانیم سیاست های فعلی تا چه میزان نادرست است در ابتدا چند نرخی بودن ارز جای سؤال و اشکال است در ادامه غیر واقعی بودن قیمت ها نیز محل سؤال است یعنی هنگامی که میزان تورم در ایران و کشورهای حوزه دلار نشانگر بیشتر از 30 درصد اختلاف است در صورتی که نرخ ارز به شکل منظم تغییر نکرد و با افزایش روبه رو نبود می توان متوجه شد که اشکالی در کار می باشد .
رئیس سابق کانون صرافان گفت : به عبارتی هنگامی که مثلا تفاضل نرخ تورم در کشور ما ایران و کشور های حوزه دلار سالانه حدود 36 درصد باشد می بایستی که روزانه قیمت ارز یک در هزار بالا رود بدین معنی که اگر قیمت دلار 28 دلار باشد طبیعی است که روزانه 28 و در هفته 200 تومان بالا برود و در صورتی که نرود بدین مفهوم است که فنر قیمت ها در حال جمع شدن بوده و تا ابد هم طاقت نمی آورد و در یک زمان و یک علت می تواند آزاد شود .
اضغر سمیعی تسریح کرد : در این راستا اگر در ابتدای بهار سال جاری قیمت دلار 25 تومانی درست باشد طبیعات در اول فصل تابستان قیمت دلار کمتر از 27 هزار تومان نمی تواند باشد با در نظر گرفتن نرخ های تورم در ابتدای پاییز نرخ دلار 29 هزار و 500 و اوایل زمستان 32 هزار تومان پیش بینی می شود و با همین برنامه در ابتدای سال آتی قیمت 35 هزار تومان برای دلار طبیعی است .
وی خاطر نشان کرد : دو راه حل در پیش روی مسئولین اقتصادی کشور وجود دارد اینکه دولت مالیات پنهانی و غیر اخلاقی که موجی تورم و خلق پول است بگذرد و نقدینگی را افزایش ندهد و از دادن بهره های عجیب و غریب , ایجاد پول و دادن یارانه های غیر هدفمند خودداری کند و یا اینکه متناسب با نرخ بهره و تورم قیمت ارز را به شیب ملایم تعدیل کند .
رئیس اسبق کانون صرافان گفت : در صورتی که که هیچ کدام از این راه ها انجام نشود و با وجود تورم سعی در پایین نگهداشتن ارز به شکل دستوری باشد این کار برای مدت زمان طولانی عملی نیست به علاوه زیان های اقتصادی زیادی به مردم و کشور تحمیل می شود مانند افزایش واردات , گمراهی فعالان اقتصادی , کاهش صادرات و تولید در داخل کشور و بالا رفتن نرخ بیکاری و گسترش پیدا کردن رکود موجب از رونق افتادن بازارها و گسترش فقر در جامعه می شود .