اختلاس چیست ؟
امانتداری از اعمال شایسته و نیک است و هر که که امانتی به آن سپرده می شود باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشد تا خیانتی در ان نکرده باشد چرا که خیانت علاوه بر اینکه از نظر قانونی جرم محسوب می شود از نظر اجتماعی نیز منظر خوبی ندارد و موجب بی اعتماد شدن مردم نسبت به یکدیگر می شود اخلاس هم نوعی خیانت در امانت است و عملی متفاوت از سرقت و خیانت در امانت و کلاهبرداری محسوب می شود این کلمه به مفهوم دزدیدن پول مؤسسه یا اداره دولتی و سوء استفاده مالی توسط شخص مسئول می باشد . در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم . بازرگانی مهران ارائه کننده خدمات صدور فاکتور رسمی با بهترین قیمت صدور فاکتور قانونی مالیاتی در خدمت شماست . جهت مشاوره با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- تفاوت اختلاس با دزدی چیست ؟
- شرایط تحقق یافتن اختلاس ها
- عناصر تشکیل دهنده اختلاس ها
- مجازات فرد مختلس
مشاوره خرید فاکتور رسمی قانونی
تفاوت اختلاس با دزدی چیست ؟
اختلاس از انواع کلاهبرداری بوده و توسط کسانی که در دستگاه های دولتی کار می کنند مانند کارمند , کارکنان دولت و… صورت میگیرد اما این امر با دزدی و خیانت در امانت متفاوت است در این روش دزدی , فردی که مجرم است کارمند دولت بوده و جرم در حق اموال دولتی یا اموال شخصی نزد دولت که به او سپرده شده است از راه حیله صورت میگیرد که به کارمند مطابق با وظیفه او مختص داده شده است اما سرقت از قدیمی ترین جرایم تاریخ بشر محسوب شده و به معنی ربودن چیزی از جایی محصور به طور پنهانی است .
شرایط تحقق یافتن اختلاس ها
چگونه جرم اختلاس تحقق پیدا می کند؟ , اینکه این امر توسط یکی از کارمندان دولت ( کارمندان شرکت , اداره , سازمان , شرکت های دولتی , شهرداری و…. ) صورت بگیرد ؛ برای تحقق یافتن این جرم اموال دولتی مانند , اوراق بهادار , وجوه , مطالبات و…. باشد ؛ سوء نیت داشتن فرد مختلص از عمل خود ؛ همچنین برای تحقق این جرم باید که عناصر مادی , معنوی و قانونی وجود داشته باشد .
عناصر تشکیل دهنده اختلاس ها
در موارد فوق گفتیم که باید برای این روش سرقت عنصر مادی , معنوی و قانونی وجود داشته باشد اما هر کدام چه مفهومی دارند ؟ عنصر مادی تصرف و تصاحب مال دولتی توسط کارمند دولت است که این مال به او سپرده شده , عنصر قانونی در ماده 5 و 6 قانون مبارزه با مرتکبین ارتشا ء , کلاه برداری و اختلاس مشاهده می شود عنصر معنوی نیز جرم این موضوع است که باید سوء نیت همراه باشد .
مجازات فرد مختلس
- اختلاس تا 50هزار ریال 6 ماه تا 3 سال حبس و 6 ماه تا 3 سال انفصال موقت
- بیش از 50 هزار ریال 2 تا 10 سال حبس و انفصال دایم از خدمات دولتی و در هر مورد علاوه بر در وجه یا مال محکوم به معادل دو برابر جزای نقدی
- در صورت اتلاف عمدی علاوه بر ضامن برگرداندن آن به مجازات اختلاص محکوم می گردد
- چنانچه این عمل همراه با جعل استاد باشد در صوتی که میزان آن تا 50 هزار ریال است 2 سال حبس و 1 تا 5 سال انفصال موقت و بیش از این مقدار به 7 تا 10 سال حبس و انفصال دایم از خدمات دولتی
- در صورت بیش از 100 هزار ریال , بازداشت موقت به مدت یک ماه