مقالات فاکتور

حسابداری بازرگانی

حسابداری بازرگانی
حسابداری بازرگانی

حسابداری بازرگانی

مهم ترین وظیفه حسابداری تهیه گزارش های مالی برای شفاف سازی اتفاقات ایجاد شده در یک کسب و کار و یا یک شرکت را دارا می باشد تا بتواند بدین طریق به سهامداران و مالکان برای تصمیم گیری بهتر اطلاعات دقیق مالی را ارائه دهد در کشور شرکت های بازرگانی زیادی مشغول به فعالیت هستند که گردش های مالی زیادی را نیز ایجاد می کنند این فرآیند گردش مالی که هم هزینه و هم درآمد را شامل می شود نیاز به افرادی دارد که بدانند حسابداری بازرگانی چیست ؟ بازرگانی مهران ارائه کننده خدمات فاکتور رسمی با  بهترین قیمت صدور آنلاین فاکتور فروش رسمی کاملا قانونی در خدمت شماست . جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :

  • انواع شرکت های بازرگانی
  • حسابداری بازرگانی چیست ؟
  • مسولیت حسابدار بازرگانی چیست ؟
  • تفاوت حسابدار دولتی و بازرگانی
  • استاندارد حسابداری بازرگانی

صدور آنلاین فاکتور رسمی

انواع شرکت های بازرگانی

شرکت سهامی :

در این نوع شرکت سرمایه به صورت سهام تقسیم بندی شده و تحت مالکیت مدیران و مسئولان آن قرار میگیرد هر سهامدار مقدار کمی از سهام شرکت را در اختیار داشته و در شرکت سهامی نیز سهامداران دست کم سه نفر است .

شرکت با مسئولیت محدود :

این نوع شرکت بین دو یا چند نفر برای امور بازرگانی ایجاد شده است و هر فردی که در تأسیس آن شریک شده در قبال تعهدات شرکت  تنها به میزان سرمایه خودش مسئولیت دارد .

شرکت تعاونی تولید و مصرف :

شرکت تعاونی تولید برای تولید و فروش اجناس توسط و بین چند شریک ایجاد می شودشرکت تعاونی مصرف به منظور سود بیشتر از فروش بین چند نفر تشکیل می شود .

شرکت مختلط سهامی :

این نوع شرکت برای فعالیت بازرگانی بین چند شریک سهامی یا تضامنی ایجاد شده است .

شرکت مختلط غیر سهامی :

این نوع برای فعالیت بازرگانی بین یک نفر یا چند شرکت تضمینی بدون تقسیم سهام و یا با مسئولیت محدود بدون تقسیم سهام به وجود می آیند .

شرکت نسبی :

شرکت نسبی تشکیل شده بین دو یا چند نفر بوده که مسئولیت هر کدام محدود به سرمایه خود می باشد .

حسابداری بازرگانی چیست ؟

حسابداری بازرگانی سود و زیان هر شرکت را بررسی نموده و این مسئله نقش مهمی در موفقیت یک تجارت دارد رکت های مختلف بازرگانی باید حساب شرکت را نظم بدهند و سود و زیان شرکت را در صورت های مالی منظم در اختیار داشته باشند فردی که حسابدار بازرگانی است باید در اموری مانند نحوه کار با ماشین های اداری , تنظیم نمودن گزارش و سند های مالی , چگونگی انجام امور بانکی قوانین مالیاتی و بیمه ای و ثبت و بایگانی سند ها تسلط داشته باشد .

مسئولیت حسابدار بازرگانی چیست ؟

مهم ترین وظایف حسابداری بازرگانی شامل موارد زیر می باشد :

  • تهیه صورت های مالی یک سازمان به شکل منظم اعم از بدهی ها , اطلاعات مالی , دارایی های سازمان و شرایط آنها
  • تهیه اطلاعاتی از قبیل میزان فروش خالص , بهای کالای فروخته شده , هزینه های عملیاتی و به طور کل سود و زیان شرکت
  • تنظیم نمودن ترازنامه مالی
  • صورت گردش نقدینگی شرکت یا سازمان

تفاوت حسابداری دولتی و بازرگانی

با اینکه حسابداری بازرگانی و دولتی در بسیاری موارد شبیه هم بوده اما در بعضی جاها با یکدیگر متفاوت هستند اینکه در حسابداری مؤسسات و سازمان های دولتی هدف کسب سود نیست عمده فعالیت آنها به منافع عمومی مردم است اما حسابداری بازرگانی از سود و زیان استفاده می کنند ؛ در سازمان های دولتی هیچکس نمی تواند مالکیت یا سهام ان را خرید و فروش کند اما این امر در سازمان های بازرگانی عکس است , از اهداف حسابداری دولتی کنترل بودجه است کع توسط نگهداری حساب درآمد و هزینه ها و مقایسه صورت های مالی دریافت و پرداخت صورت میگیرد اما سیاست های هر مؤسسه بازرگانی بر پایه سود آوری بوده و کنترل بودجه در آن اهمیتی ندارد , به علاوه دارایی های ثابتی مانند تجهیزات خریداری شده مستقیما از همان موقع خرید به عنوان هزینه ثبت می شوند اما در حسابداری بازرگانی این دارایی ها به عنوان بهای تمام شده بوده و به مرورو زمان به حساب هزینه انتقال می یابند .

استاندارد حسابداری بازرگانی

در کشور ما 33 استاندارد حسابداری وجود داشته که استاندارد حسابداری نیز شامل آن می شوداین قوانین توسط کمیته تدوین استانداردهای حسابداری تدوین شده و برای همه حسابداران پیروی از ان ضروری است استانداردهای حسابداری چگونگی ارائه صورت های مالی , روش ارائه ترازنامه , صورت سود و زیان جریان وجوه نقد و.. می باشد این قوانین به قدری مهم بوده که در دانشگاه ها تدریس و فردی که وارد حیطه حسابداری می شود باید آن را بداند .

صدور آنی فاکتور رسمی در تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *